⬇ Där kan du komma till min..

6 november 2015

Pumpkin Carving and the Pumpkin Patch (Minifotobomb)

Okej, så i detta inlägget ska jag skriva om dagen vi åkte till the pumpkin patch, valde våra pumpor och sen carved de, kommer inte ihåg vad det heter på svenska, finns det ens ett ord....
(Tänkte först även skriva om Halloween här, men det blev alldlles för långt, men lovar, Halloween kommer!)

Så för två veckor sedan bar det av till det pumpkin patch. Det är alltså där alla pumpor växer. De har även andra aktiviteter såsom minizoo för barnen (och natalie) att klappa små djurbebisar, en cornmaze (majslabyrint), photobooth och lite annat smått och gott. Där jag var hade de även ett litet minitivoli. Vi kom dit relativt tidigt eftersom tvillingarna behover naps under dagen. Så tror vi var där 10, detta var alltså på en söndag, veckan innan halloween. Vi kom dit, gick in i en affär som låg i ansluting till själva pumpkin patchen. Där hade de superfancy choklad och massa sylt och så. Chokladen där var faktiskt okej för omväxlingens skull här i USA! De hade även den danska marmeladen soom vi brukade ha hemma väldigt ofta för några år sedan, kommer inte ihåg märket men ni vet den danska väldigt vanliga marmeladen som finns överallt i sverige. De hade även maple bacon choklad,för maple bacon är en oväntat väldigt popuulär smak i detta and, eller ah iallafall i Washington och Idaho.

Efter det gick vi in till the pumpkin patch o först gjorde vi the corn maze. Detta var första gången jag gjorde detta. Har dock gjort labyrinter på en nöjespark i Danmark, men aldrig på ett majsfält. Ni som känner mig vet hur otroligt dåligt tålamod jag har. Well, det märktesverkligen dennna dagen i the corn maze. först och främst gick vi alla in som en grupp (förutom Simone som började springa för han ville vinna..). Och juste, det var inte bara min värdfamilj med på the pumpkin patch, utan det var också två av mina värdföräldrars döttrar och deras familjer. Men alla är så himla underbara så det var superkul. Iallafall, vi gick i the corn maze i en grupp och de lät de yngsta (2-åringarna) leda vägen, vilket var helt okej i början, men efter ett par tusen cirklarr snapade mitt tålamod haha och jag började visa vägen. Vid denna tiden hade dock hälften av vår grupp försvunnit. Självlart kunde inte jag heller hitta vägen o nu hade det gått säkert 20 min och min grupp började gena där folk hade trampat igenom labyrinten, meen jag vägrade att fuska så gick den riktiga vägen och någraminuter senare var jag FINALLY ute. Dock var jag sist och hade typ 4 missade samtal från minn värdfamilj och simone som undrade vad jag höllpå med. Sååå det är storyn om min första corn maze. Det var iallafall superkul.

Efter detta gick vi till the petting zoo och de hade cirka 10 underbart söta djurungar. Grisar, getter, kaniner. kalv och lamm. Så himla söta. Speciellt kalven, ååh. 
Sedan åkte vi the hayride (vilket är en traktor med ett flak med ett antal höbalar som man sitter på i) ner till the pumpkin ptach. Och jag skojar inte, det var giiigantiskt. Har någrabilder men man ser int ens allt för det var rätt utspritt. Men det fanns flera hundra om inte flera tusen pumpor. För mig och simone, eftersom det var vår första gång tog det ett tag att hitta en bra pumpa (Visste inte ens riktigt vad en bra pumpa var..), men till slut hittade alla bra pumpor och vi tog the hayride tillbaks till där vi kom ifrån. Efter detta åkte vi hem till Kims hus, (en av mina värdföräldrars dotter), där hon, hennes dotter och hennes man hade förberett lunch (eftersom att klockan nu var lite eftter 12). Det var supergod lunch (fanns KÖTTBUlLAR I BBQ SÅS SÅ HIMLA GOTT) så det njöt jag av. 

Efter detta var det dags att carve the pumpkins. Hade ingen aning vad jag ville göra, men hade skämtat med min värdfamilj om att göra en Taylor Swift pumpa eftersom jag är lite halvt obsessed. Alla där visste om mitt Taylor addiction och sa att jag faktiskt boorde göra en Tayorpumpa. Såå jag gick in på deras dator och skrev ut en Taylor Swift pumpa-mall. Jag var väldigt excited and at this point togs även en glasstårta fram så där satt vi och gjorde vårapumpor och åt underbart god glasstårta. Måste säga att jag var gryyyymt nöjd med resultatet. Detta var alltså min första pumpa någonsin och den turned out helt perfekt. Alla sa först att det inte riktigt såg ut som Taylor, men när vi satte ett ljus i den på kvällen var alla superimponerade så jag var väldigt stolt- Visade även folk och lärare i skolan och alla var väldigt imponerade och sa att detta måste varit supersvårt. Såå, är väldigt stolt.

Efter detta åkte faktiskt jag, Simone och Megan (Kims dotter) till the trampoline park md någa andra utbytesstudenter och vi hade superkul, men det var gryyyyyymt jobbigt. De hade ett rum fullt med studsmattor, sen hade de några pits med såna där skumgummigrejer i, ch det var superkul, men harregud vad svårt det var att ta sig upp igen..., och sen hade de ett dodgebollrum. Hade iallafall en grym  söndag.

Är så glad för allt min värdfamilj låter mig uppleva. Denna pumpkin carving traditionen har de haft i flera år och jag är så glad att jag fick vara en del av den, och jag hoppas att jag kan komma tillbaks något år och vara med igen. Är även så taggad på alla de kommande traditionerna jag får vara en del av, som, jul, black friday, osv.
Okej, detta blev ett långt inlägg så grattis till dig om duu fortfarande är kvar! Inlägg om Halloween kommer upp snart!

Samsta bilden ever, men har ar marmeladen jag pratade om

Ingangen till the corn maze och Simone


Tva bilder fran the pumpkin patch


Fin selfie..

Valdigt sant

Jag och min alskade pumpa

Alla pumpor vi kopte..

Pumporna gjore av Margie och mina vardforaldrar

Min perfekta pumpa

Ett litet collage med alla steg..

Bild from the making


Bild innan the corn maze, fran vanster,, uppifran och ner: Kyle, Grady, Megan, Emmy, Simone, Kay, Riley, Clayton, Jag, Ray, Mikey, Margie och Mila
Ha det gött!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar