⬇ Där kan du komma till min..

6 december 2014

STS Julmingel och födelsedagsfirande på Liseberg

Ja, i torsdags var vi då på STS julmingel som hölls på deras kontor. Det var jättetrevligt, alltid så himla kul att träffa andra utbytesstudenter. Det började med lite information om t.ex. visumdatum (fick reda på att jag måste lämna iväg passet en vecka då i typ maj/juni, kan hända att det är när jag ska på Taylor...), ansökninghandlingar, avreselägret och mötet i slutet av maj och att första avresedatumet är 13 juli!!!! och senaste är 10 september, men jag siktar på någonstans där i juli ;)
De sa även att de ringer upp när man fått placering och de två killarna som var där (tidigare utbytesstudenter) sa att de börjat gråta och skrika när de fick det samtalet, och då fällde jag faktiskt några tårar, för detta händer faktiskt.
Sen pratade två värdfamiljspappor om hur det var att ta emot en utbytesstudent i Sverige, intressant att höra.
Efter det var det dags för mingel med glögg, pepparkakor och skumtomtar (sådär lagom svenskt och mysigt). Det var två utbytesstudenter från Tyskland och Italien där som jag pratade med, så trevliga och blev så förvånad över vilken bra svenska den tyska utbytesstudenten kunde, verkligen helt otroligt. Det äckligaste hon smakat sen hon kom hit var tydligen skumtomtar, haha, typ sveriges stolthet.

Sedan gick jag och Klara runt och pratade med några andra som var där plus en av värdpapporna (och promotade utbytesträffen på måndag(!!) och facebookgruppen). Så himla trevligt, men insåg då att detta faktiskt verkligen händer.
Vi fick en liten julklapp från STS också. Det var verkligen superhärligt och jag är så glad att STS fixar sånt för det var väldigt skönt att träffa ännu flera utbytesstudenter. Har också insett att jag tror att jag kommer få många nya kompisar redan innan året och det är jag så glad för. Utbytesstudenter är verkligen superhärliga.


Igår var vi då på Jul på Liseberg för att mamma fyllde år. Grattis till dig igen min uderbara mamma som jag älskar så otroligt mycket och är livrädd för att lämna i 10 månader, och jag vet att du också är det, men vi klarar det!
(Nästa år kommer jag antagligen skriva ett jättefint inlägg den 5 December och gratta min underbara mamma, och det gör ont i hela mig att jag inte kommer att finnas i närheten av henne och kunna krama henne, men så är det och jag ska allt lappa ihop ett fint inlägg tills dess, lite läskigt att tänka på bara)

Vi träffade även min "gamla" låtsasmamma, hennes man (låtsaspappa nr 2) och min andra halvsyster. Vi hade det supermysigt och åt massa gott, mamma vann mig världens finaste uggla, tyvärr ingen bild nu, men den var så fin, det kom till och med fram en kvinna och frågade var jag hade köpt den för hon tyckte att den var så fin :)
Vi tog även lite bilder till min ansökan så det var ju toppen! :) Kan lägga upp de här när vi får ut de ur kameran. Det var verkligen supermysigt på Liseberg iallafall, något som jag kommer att sakna så mycket i USA.

På tal om USA-ansökan! Jag har bokat in första Twinrix-sprutan den 9 Januari! Livrädd, men har ju tyvärr inget val.
Ja det var nog allt för mig idag, hoppas alla haft en superfin dag, ha det gött så ska jag försöka att uppdatera snart igen (är ju faktiskt utbytesträff på måndag så får komma upp ett bra inlägg efter det!)

Jag och min älskade mamma och mitt fina STS-paket

Världens sötaste ugglor på Liseberg

Underbaraste julkalendern.

           


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar