⬇ Där kan du komma till min..

8 januari 2016

Christmas

Detta kanske är lite sent men tänkte nu skriva lite om min första amerikanska jul (förhoppningsvis inte den enda). Kan ju börja med att säga att det var väldigt, väldigt annorlunda jämfört med hur jag är van att fira jul. Först och främst firar de ju den 25 December och inte den 24.
På julafton, alltså den 24 förberedde vi oss för dagen efter genom lite dekoration, kakbakning och så vidare. Något jag märkte dock var att iallafall hemma hos mig i Sverige är julen mycket mer om maten än här, vilket känns lite udda eftersom USA är känd för att äta massa mat. Menmen, på julaftonskvällen har vår värdfamilj en tradition att gå ut och äta på round table pizza. Så det var min värdfamilj och majoriteten av deras barn och barnbarn så vi var väl ungefär 15 personer. De hade även lite arkadspel där så det var kul. Åt världens godaste pizza med BBQ sås, grymt gott. De hade även en grym salladsbuffé så det var underbart. Om jag inte redan sagt det så är inte min värdfamilj ett jättestort fan av grönsaker och frukt så blir inte massor av det så passar på när jag kan! Vi kom nog hem kring 8 och jag och min värdmamma satt och pratade och kollade serier och jag gick nog och lade mig klockan 10.
Juldagen startade klockan 9 när släkten kom över. Först åt vi frukost tillsammans och sedan var det dags att öppna sina julstrumpor. Fick mycket mer än jag trodde var möjligt att få ner i en julstrumpa, bland annat fick jag en lushprodukt, inte riktigt figured out exakt vad den är till för, ett swiftie-halsband, minnie mouse pyjamasbyxor (supermysiga), hair chalks, jordnötssmör to go (för jag älskar jordnötssmör). Efter julstrumporna gick vi till nedervåningen där julgranen och alla julklappar var. Sjukt mycket julklappar. Inte så konstigt dokc med tanke på hur många det är i släkten. Allt jag fick var verkligen spot on. Är fortfarande i lite halvt shock hur min värdmamma och min värdsyster kunde pick up saker jag sagt att jag ville ha typ en elelr två gånger sedan jagg kom hit. Några av dessa saker var lång laddarsladd, taylor swift julgranspynt som sjunger shake it off, taylor swift kalender, flannelskjorta med luva. Så himla nöjd med vad jag fick. Fick även sammanlagt 120 dollar disney presentkort som jag kan använda på disneyland om 44 dagar (grymt taggad!). Efter presentöppnandet gick vi upp igen och åt lite lunch som bestod av BBQ ribs, köttbullar dränkta i BBQ-sås, och annat som jag inte riktigt längre kommer ihåg, gott var det iallafall! Men som sagt väldigt annorlunda från hemma, men jag är ju inte här för att leva som hemma. 
Efter maten lekte vi en lek som vi hade förberett för kvällen innan. Det är basically en boll man gör av plastpapper (ni vet det man använder i köket för att täcka saker, kommer inte alls ihåg vad det heter). Så det är olika lager och man ska unwrap bollen. Man sitter i en cirkel och har två tärningar. När man slår två lika får man ta bollen från föregående spelare och allt som åker ut ur bollen när det är din tur vinner du. Kan ju säga att om man blev tvungen att välja en vinnare på det spelet hade det varit jag, vet inte hur men fick grymt mycket saker. Superkul var det iallafall.
Resten av dagen bestod mest av att bara umgås och prata. Hade en grym jul och är så tacksam för min värdfamilj och allt de gör för mig. Trivs grymt bra här.

Ha det gött!
(Bilderna är just nu lite kaos men måste ha datorn för att fixa det så ska göra det så fort jag har min dator igen)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar